BOOK VÆRKSTED

Fra håndværkerfavorit til farvestrålende pop-up shop

19-07-2022

PRESSEMEDDELELSE - 19 JULI 2022 10:00

Fords 100 % elektriske E-Transit er svær at overse, når den i sommermånederne besøger de danske kyster med iværksættervirksomheden Copenhagen Cartel bag rattet. Den nyligt lancerede varebil har været igennem en atypisk ombygning, da den skulle forvandles fra en klassisk håndværkerbil til en fashionabel pop-up shop for det danske badetøjs brand.

Den elektriske E-Transit spiller en stor rolle i Copenhagen Cartels arbejde, når de sætter bæredygtighed på dagsordenen og går forrest i kampen for renere verdenshave. Med illustrationer af skildpadder og vigtige budskaber er det ved første øjekast kun varebilens ydre, der afslører, at der her er tale om en varebil udover det sædvanlige – lige indtil dørene lukkes op.

- Med tanke på Copenhagen Cartels værdier og arbejde med at rense de danske strande for affald, er Fords 100 % elektriske E-Transit det helt oplagte valg. Vi vidste, at vi ville lave en vild forvandling og udfordre den normale forestilling om, hvordan en varebil ser ud. I fællesskab fik vi den endelig idé til udformingen af Ford E-Transit som pop-up shop, og så kastede vi os over at føre planen ud i livet i sammen med Bott Danmark, som hjalp os fra idé til færdigt resultat. Det har været en sjov og lærerig proces, og vi er så glade for resultatet, siger Lene Dahlquist, Nordisk PR- og kommunikationschef for Ford.

Bott Danmark: En sjov og anderledes udfordring
Ford har gennem de seneste otte år været markedsleder på varebiler, og her er det særlig håndværkere, der vælger varebilerne med den blå oval til deres flåde. Varebilernes lastrum gennemgår ofte alverdens ombygninger for at imødekommende kundernes behov, og i den forbindelse monteres der alt fra lastsikringssystemer til funktionelle opbevaringsløsninger til håndværkernes værktøj og reservedele.

Bott Danmark er blandt landets førende til at løse den slags opgaver. Udover deres store erfaring på området, er de desuden certificeret Ford-opbygger (QVM), hvilket betyder at hele deres opbygningsproces er certificeret ift. Fords guidelines, og der stilles som minimum samme garantier på opbygningen som på Fords biler.

Det var dog en noget anderledes opgave at ombygge Ford E-Transit til en fashionable pop-up shop, hvor lastrummet ikke skulle rumme værktøj, men i stedet for bikinier, badedragter og opsamlet affald.

- Den her ombygning ligger langt fra vores sædvanlige opgaver. Vi har både skulle tænke kreativt på en helt ny måde, og så har vi haft nogle materialer i hånden, som vi normalvis ikke arbejder med. Det har været lidt af en udfordring, men det har også været sjovt, siger Jesper Dalsgaard, teknisk ansvarlig, Bott Danmark.

Hvor Jesper Dalsgaard og kollegaerne normalvis arbejder med materialer i for eksempel aluminium, så har der ved denne ombygning været helt andre materialer i brug for at skabe en rød tråd til Copenhagens Cartel design og visuelle udtryk. 

Udover at fungere som pop-up shop for Copenhagen Cartels nyeste badetøj, så spiller varebilen også en vigtig rolle i oprydningsarbejdet, når brandet inviterer til clean-up events langs de danske kyster. Her kan det indsamlede affald nemt smides ind i varebilens store lastrum og sikres, inden det skal fragtes til genbrugsstationen.

- Vi har, som ved alle andre opgaver, haft fokus på sikkerhed, da vi skulle bygge varebilen op og implementere løsningerne. Vi var ikke klar over, hvad opgaven krævede, men jeg synes, vi er kommet rigtig godt i mål, siger Jesper Dalsgaard afslutningsvist.

Den ombyggede E-Transit kører netop nu rundt i landet, hvor den kan opleves som en del af Copenhagen Cartels ’Roadshow’, når de frem til september inviterer til diverse clean-up events.

Læs mere om Fords samarbejde med Copenhagen Cartel

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra bilhusetTHYBO A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra bilhusetTHYBO A/S