BOOK VÆRKSTED

Ny jagtbil på landevejen

13-09-2017

BIL: Flere og flere jægere går med ønske om at få ombygget deres personbil så den er tilpasset behovet på jagtmarkerne. Senest har bilmanden Jan Thybo skabt en unik Ford Edge ”Hunter Edition”

Jan Thybo er bilekspert, og så er han samtidig passioneret jæger. Derfor var han heller ikke sen til at lægge beslag på den nye Ford Edge, fordi han her så en mulighed for at få ombygget en personbil til en unik jægerbil – en Ford Edge ”Hunter Edition”, som han kalder det.

- Jeg tør godt garantere, at det er den første Ford Edge i landet, som er lavet om til en ”Hunter Edition”, siger Jan Thybo, indehaver af Bilhuset Thybo i Bred på Fyn.

For ham har det handlet om at få ombygget en bil, så den giver mulighed for sikker opbevaring af våben, når han drager på jagt. Han har i dag en bil på gule plader, hvor der er bygget et helt særligt og aflåst geværrum til riflen og derudover et sikkerhedsrum til bundstykker og patroner.

- Som jæger har du et ansvar for sikker opbevaring af dine våben under transport. Overholder du ikke loven og eksempelvis er udsat for tyveri, så har du overtrådt våbenloven, og du får inddraget din våbentilladelse, siger Jan Thybo.

Jægerne banker på

Hos Haarby Karosseri, som har stået for ombygningen af Jan Thybos bil, oplever man, at der kommer flere og flere jægere med særlige ideer og ønsker til indretning af deres biler:

- I finanskriseårene var der stille, når det gjaldt bestillingen af de store og mere eksklusive biler, men nu oplever vi igen, at der er mange bilentusiaster, som kommer med særlige ønsker – heriblandt bilglade jægere, der gerne vil fremvise noget, som skiller sig ud, når de parkerer bilen ved skovkanten, siger Marc Larsen, direktør ved Haarby Karosseri.

Hos den fynske karosserivirksomhed, der også tæller kunder som Rigspolitiet og ambulancetjenester, er man vant til at levere løsninger, som sætter sikkerhed og funktionalitet i højsædet:

- Sikkerhed er naturligvis altid altafgørende, og derudover oplever vi, at der i jægerkredse en begejstring for udstyr, der både visuelt og funktionelt skiller sig positivt ud, siger Marc Larsen.

Tag køleskabet med i skoven


Når man som Jan Thybo har fået øjnene op for, hvordan en stationcar eller gulpladebil kan konverteres til en unik jægerbil med særligt udstyr, så kan det nemt føre til en helt ny niche i bilindustrien. Hos Haarby Karosseri er man gået planken ud og har i samarbejde med Dometic, som er specialiseret i udstyr til auto- og caravanbranchen, udviklet løsninger, hvor en køleboks integreres og tilkobles bilens el-system.

 - Komfort er også en vigtig faktor, når jægeren drager afsted. Med køleboksen har mad og drikke de rette temperaturer, når vildtet er skudt og frokosten skal nydes, fremhæver Marc Larsen.

Billedtekst/fakta:

Aflåst opbevaring af våben i bilen er helt afgørende – først og fremmest risikerer jægeren at miste sit jagttegn og sin våbentilladelse, hvis budstykkerne ikke er fjernet fra selve våbenet. Derudover er jægernes våben desværre et yndet mål for tyve, der har blik for riflernes ofte store økonomiske værdi. Jan Thybo på billedet har skabt en Ford Edge ”Hunter Edition”.

Yderligere oplysninger:

Jan Thybo, indehaver Bilhuset Thybo, Bred, tlf. 23411003, [email protected]


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra bilhusetTHYBO A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra bilhusetTHYBO A/SAnmeldelser