BOOK VÆRKSTED

Tid til at skifte til vinterdæk

Udløber: 31-12-2022

Tid til at skifte til vinterdæk

Hos Ford vil vi gerne hjælpe dig med, at passe ekstra godt på din bil. Der er flere ting, som du skal være opmærksom på, når den kolde tid banker på. Måske har du allerede planlagt en skøn efterårstur ud i det blå med familien? Hvad enten turen skal tilbringes i udlandet eller i Danmark er det vigtigt, at have styr på alle detaljerne. I nedenstående har vi samlet en masse tips, ideer og gode råd, som vi håber, at du vil få stor glæde af.

PS: Til de legesyge har vi lavet en lille konkurrence. Rigtig god fornøjelse.

Vinterdæk

Værd at vide om vinterdæk

Er du nysgerrig efter at blive klogere på dæk? Der er mange områder, som du skal være opmærksom på. Hvornår er det egentlig tid til at skifte? Er det lovpligtigt at køre med vinterdæk? Hvorfor er det vigtigt at holde det rigtige dæktryk? Få alle dine spørgsmål besvaret og flere til med Fords dæksikon.
Med dette års komplethjulsfolder kan du blive klogere på, hvilke vinterhjul du skal vælge til din Ford. Sikkerhed er vigtigt for os, og alle vores originale vinterhjul er testet baseret på manøvreegenskaber i tørt, vådt og glat føre samt kørekomfort.


Hvorfor skal jeg skifte til vinterdæk?

For den største sikkerhed for dig selv og dine medtrafikanter skal du skifte til vinterdæk. Som udgangspunkt bør man køre på vinterdæk om vinteren og sommerdæk om sommeren.
Vinterdæk er fremstillet af blødere gummi og med mange lameller, der gør dem suverænt i vinterføre ved kolde og fugtige veje.
Sommerdæk er derimod fremstillet af en hårdere gummi, som giver et perfekt vejgreb på lune sommerveje. Ved lavere temperaturer bliver sommerdækkets gummi hårdt og mister derfor vejgreb.
Helårsdæk kombinerer nogle af sommer- og vinterdæks egenskaber og kan være en løsning for de bilister, der ikke kører så meget og kan lade bilen stå når vinteren er allerværst.

Hvornår bør jeg skifte til vinterdæk?
Som udgangspunkt bør du skifte til vinterdæk når temperaturen siger 7 grader det meste af døgnet, da det hurtigt kan blive frostvejr.
Tommelfingerreglen er at du skal skifte til vinterdæk når du stiller uret til vintertid.
Typisk kører man på vinterdæk i perioden fra efterårsferien og frem til påske.

Vinterdæksregler:

Danmark
Personbil / varebil

Vinterdæk er ikke lovpligtige. Hvis de er monteret skal det være på alle hjul. Mindste tilladte mønsterdybde er 1,6 mm. Anbefales minimum 3,0 mm. Pigdæk er tilladt fra 1. november til 15. april. Hvis de er monteret skal det være på alle hjul.

Tyskland
Personbil / varebil

Dæk med snefnugssymbol er lovpligtige i vintervejr som slud, sjap, islag, isslag, sne, is, rim mm. Overgangsordning: Dæk som alene har M+S mærkning må anvendes indtil 30. september 2024, såfremt de er produceret senest 31. december 2017 (DOT5217). Dæk produceret efter 31. december 2017 skal være mærket med snefnugsymbol. Der er ingen regler om vinterdæk på trailer/campingvogn. Hvis vinterdækkenes hastighedsgodkendelse er lavere end bilens oplyste tophastighed, gælder særlige regler. Læs mere her. Mindste tilladte mønsterdybde er 1,6 mm. Pigdæk er ikke tilladt.

Sverige
Person / varebil

Dæk med snefnugsymbol og mindst 3 mm mønsterdybde er lovpligtige i vintervejr (slud, sjap, islag, isslag, sne, is, rim m.v.) i perioden 1. december til 31. marts. Dette gælder også trailer/campingvogn. Overgangsperiode: Indtil 30. november 2024 må dæk mærket med M+S anvendes, hvis de er 'særligt fremstillet til vinterkørsel'. For trailer/campingvogn gælder overgangsperioden indtil 30. november 2029. Pigdæk er tilladt fra 1. oktober til 15. april på alle fire hjul. Hvis pigdæk er monteret på bilen, skal pigdæk også være monteret på trailer/campingvogn. Pigdæk må gerne være monteret på trailer/campingvogn, selvom bilen er uden pigdæk.

Norge
Person / varebil

Loven siger, at "et køretøj ikke må bruges uden at der er sikret tilstrækkeligt vejgreb i forhold til føret, om nødvendigt ved brug af vinterdæk med eller uden pigge, snekæder eller lignende". Vinterdæk er derfor lovpligtige i vintervejr (slud, sjap, islag, isslag, sne, is, rim etc.). Mindste tilladte mønsterdybde er 3 mm i perioden fra og med 1. november til og med søndag efter 2. påskedag (i Nordmark, Troms og Finnmark dog fra 16. oktober til 30. april). Alle dæk på køretøjet skal have samme type. Pigdæk og snekæder må normalt ikke anvendes uden for ovennævnte perioder med mindre vejret gør det nødvendigt.


 • Vinduesvisker renses med klud
 • Bevar overblikket under din kørsel

  Uanset om du bakker, kører ligeud eller kigger til siden er det allervigtigste at have et klart udsyn hele vejen rundt i kabinen. Kig ind hos os, vi kan altid hjælpe dig på vej med gode råd og vejledning.


 • Bagagerumsbakke med cykel
 • Bagagerumsbakke

  Praktisk bagagerumsbakke med høje kanter til at holde bagagerummet rent og tørt. Let at montere og rengøre.


  Husk.....
  Vi har et stort udvalg af bagagerumsbakker, som passer til alle vores modeller.


 • Kvinde benytter sove-hovedstøtte i bil
 • Sove-hovedstøtte til de lange køreture

  Sove-hovedstøtten sikrer, at du trygt kan tage en lur undervejs uden at vågne op med ondt i nakke eller skuldre. Den fastgøres nemt på nakkestøtten og passer til mange modeller.


 • Beskyttelsesliste til læssekant i Ford Focus
 • Beskyttelsesliste til læssekant

  Beskytter bagkofangeren ved af- og pålæsning.


  Husk.....
  Kig ind hos os, vi kan guide dig i, hvilket udstyr som passer til din Ford.


 • Tværstænger monteret på bil
 • Tværstænger

  Sættet består af 2 stk. Monter det transporttilbehør du har brug for med disse tværstænger. Bemærk; Fabriksmonterede tagrælinger er nødvendige. Med lås så de er beskyttet mod tyveri.


 • Sorte gummimåtter i Ford ST Line model
 • Sorte gummimåtter

  Originale Ford skræddersyede gummimåtter med forhøjede kanter. Beskytter kabinen effektivt mod snavs og fugt.


  Husk.....
  Vi har et stort sortiment af gulvmåtter til kabinen. Du kan frit vælge mellem gummi- eller stofmåtter.


 • Eiffeltårnet
 • Gæt en hovedstad

  Hvem er skarpest til at finde svarene i familien .... Mor, Far eller dig? Stil stopuret og kast jer ud i det.
  (Aftal inden konkurrencen går i gang, om det er vinderen eller taberne, som skal give en is ).


Vi anbefaler også

 • Udløber: 31-12-2022

  EFTERMARKEDET (TILBEHØR OG VÆRKSTED)

  Tandremsskift 1.0 EcoBoost motor til kr. 9995,-

  Book tid til udskiftning af tandrem hos os

  Tandremsskift 1.0 EcoBoost motor til kr. 9995,-

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra bilhusetTHYBO A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra bilhusetTHYBO A/SAnmeldelser